Genieten van de Oostenrijkse zon

Vakantie in Karinthië, Oostenrijk,

kan het hele jaar door! Karinthië heeft zoveel meer te bieden.

Karinthië heeft zoveel te bieden, elk seizoen weer. De zomers zijn er heerlijk warm en zonnig, de winters vaak koud en zonnig.  In het voorjaar ontluikt de natuur weer en is het overdag vaak al lekker warm. De prachtige lange herfst duurt tot in november en gaat snel over in de winter.  Dit onder invloed van het mediterrane klimaat aan de Alpen zuidkant.

 

In Karinthië heeft elk seizoen vele activiteiten te bieden en heeft zijn specifieke seizoensgebonden activiteiten.

In de zomer

de (gezins)vakanties met bergwandelingen, zwemmen, raften, fietsen, outdoor-avontuur, zomer-rodelen,  genieten van de zon en het mooie weer, aangename avonden en vele andere bezienswaardigheden. De prachtige bergen van waaraf je van de mooiste uitzichten kunt genieten. Mooie Alpen weides vol bloemen en kruiden. Ook een uitstapje naar Italië is goed mogelijk u bent in 20 minuten in Italië, in 1,5 uur in het centrum van Udine, in 2 uur aan het strand in Grado en in 2,5 uur in Venetië.

 

in de winter

vanwege het mediterrane klimaat, warme zomers- koude winters is er veel zon en goede wintersport mogelijkheden. Ruime  skipistes, langlaufen, sneeuwwandelen, wandelen,  enz. De gezamenlijke skigebieden in Karinthië hebben een “Topskipass” waarmee je naar 31  verschillende skigebieden kan, van Lienz en Sillian tot Katschberg en Gerlitzen totaal 890 km pistes, variatie ten top dus. Kötschach-Mauthen ligt redelijk midden tussen deze gebieden in.

Sneeuw

In het voorjaar

begint de natuur weer te groeien en te bloeien, geniet dan in het voorjaarszonnetje van de frisse jonge Alpenweiden.

 

In het  najaar

tot in november is de herfst heerlijk! Dit is de periode voor fantastische wandelingen, met al die mooie herfstkleuren.Herfst